Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
17/05/2022 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић у званичној посјети Косову

У одсуству премијера Куртија, потпредсједници Владе приредиће званични ручак у част предсједника

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће сјутра у дводневну званичну посјету  Косово, на позив предсједнице Вјосе Османи Садриу.

 - Након церемоније дочека уз највише војне и државне почасти, предсједник Ђукановић и предсједница Османи Садриу имаће тет-а-тете разговор, који ће наставити на сусрету делегација Црне Горе и Косова. Предсједник Црне Горе ће у присуству Предсједнице Косова засадити дрво пријатељства у башти Владиног комплекса и поклонити се заједно с њом пред  спомеником посвећеном Несталим особама - саопштено је из његовог кабинета.

У наставку посјете, како додају, Ђукановић ће имати сусрет и са предсједником Скупштине Косова Гљауком Коњуфца.

 - У одсуству премијера Куртија, потпредсједници Владе приредиће званични ручак у част предсједника. Ђукановић ће се састати и са градоначелником Приштине, и са представницима опозиционих парламентарних партија - наводе они.

Предсједница Вјоса Османи Садриу приредиће свечану вечеру за предсједника Ђукановића и црногорску делегацију.

Другог дана посјете, предсједник ће обићи базу КФОР-а, одржати предавање на ААБ колеџу и учествовати на Бизнис форуму у организацији почасног конзула Црне Горе на Косову.

Ђукановић ће заједно са предсједницом Османи говорити и на манифестацији „Дани Црногораца на Косову“ у организацији Удружења Црногораца „Ловћен“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:18