/ -Фото. Скупштина ЦГ
13/05/2022 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Црна Гора положила испит демократске зрелости при избору 43. Владе

Наша земља је доказала да демократија и парламентаризам функционишу у пракси, што представља важну поруку за Европску унију, поручила је она

Црна Гора je положила испит демократске зрелости на изборима 2020. године, као и при избору 43. Владе Црне Горе, те доказала да демократија и парламентаризам функционишу у пракси, што представља важну поруку за Европску унију. 

То је оцијењено током састанка предсједнице Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић састала се данас са Робертом Вебером, амбасадором Њемачке у Црној Гори.

Разговарајући са амбасадором о актуелној ситуацији у Украјини, нагласила да ће Црна Гора и даље наставити да усклађује своју спољну политику са Европском унијом. 

- Идеја проширења ЕУ препозната као модел који може допринијети јачању стабилности региона, што је од нарочите важности у изазовном тренутку за цијелу Европу.- додала је Ђуровић. 

Вебер је истакао да Скупштина Црне Горе има круцијалну улогу да у сарадњи са Владом допринесе процесу демократизације.

На тој линији, он је потврдио да СР Њемачка подржава европску перспективу Црне Горе и изразио очекивање да ће Скупштина и Бундестаг интензивирати комуникацију у наредном периоду. 

Амбасадор је такође храбрио предсједницу Скупштине да Црна Гора настави предано да ради на испуњавању задатака са ЕУ агенде и закључио да је ово одлучујући тренутак када Црна Гора треба да направи прогрес.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:44