Демократска партија социјалиста / - ДПС
03/05/2022 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филиповић: Надлежни органи да не подлегну покушају банализације случаја “Кнежевић”

Захтијевамо да се, надлежни органи озбиљно усресреде на садржај снимка, и не подлијежу покушају релативизације и банализације овог изузетно важног случаја, наводи Филиповић

Сматрамо да је опасан сваки покушај релативизације случаја Петра Кнежевића и навода које је он изрекао у објављеном снимку, чија аутентичност до данас није оспорена, поручује Слободан Филиповић члан Извршног одбора ДПС Црне Горе.

(ВИДЕО) Истрага спорног снимка: "Освојили смо Цетиње и рашчистили ту багру"

.Увјерени смо да је овај аудио материјал добра полазна основа да се утврди одговорност за командни хаос који је настао у ноћи између 4. и 5. септембра када су неовлашћена лица преузела управљање операцијом напада на мирне грађане.  На спорном снимку смо чули како високи полицијски службеник координира криминалце који су спремни да запале Цетиње?! Увјерени смо да јавност занима ко се служи таквом реториком а на вези је са припадницима полиције, и да ли су та лица и даље спремна да пале градове по Црној Гори за туђи интерес- наводи он.

Додаје:"Иако у бившој власти влада закон ћутања када је ријеч о догађајима који су се дешавали те ноћи, из Кнежевићевих навода добијамо потврду да су нашим безбједносним службама командовала неовлашћена лица и да је прекршено правило субординације међу припадницима полиције, те да су одређена лица одбила да слушају наредбе надређених, штавише усудили су се да им пријете".

-Можда за премијера, или био ког актера бивше владе, ове фрапантне чињенице које смо сазнали из снимка представљају „приче у кафани“, али за нашу партију а вјерујемо и  грађане, посебно оне који су били мета напада на Цетињу, расвјетљавање свих детаља везаних за 4. и 5. септембар представља приоритет који нема баш никакве веза са било којим национализмом, а ни са политиком. Захтијевамо да се, надлежни органи озбиљно усресреде на садржај снимка, и не подлијежу покушају релативизације и банализације овог изузетно важног случаја- поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 12:06