Maida Gorčević / - SASAMATIC/VLADA CRNE GORE
01/07/2024 u 21:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gorčević: Izmjene u Deklaraciji evropskog savjeta ne umanjuju činjenicu da smo dobili IBAR

Izmjena u finalnom tekstu Deklaracije evropskog savjeta koja se odnosi na konstataciju o održavanju međuvladine konferencije sa Crnom Gorom i pohvalu napretka pristupnom procesu nipošto ne umanjuje činjenicu da je Crna Gora održala međuvladinu konferenciju i dobila IBAR, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Ona je u izjavi za portal Dan kazala da je aktuelna Vlada u potpunosti posvećena ispunjavanju kriterijuma za zatvaranje pregovaračkih poglavlja.
- To potvrđuje našu ozbiljnost i posvećenost evropskom putu Crne Gore. Nedavno održana međuvladina konferencija jasno pokazuje da Crna Gora napreduje u skladu sa evropskim standardima i preduzima konkretne korake u procesu integracije- kazala je Gorčević.

Ona je istakla da ne treba zanemariti pohvale koje su izrečene od strane najviših zvaničnika EU u vezi sa našim integracionim putem, jer one odražavaju stvarne rezultate koje smo postigli.
- Suština naših napora ostaje nepromijenjena. Crna Gora će nastaviti sa reformama i implementacijom završnih mjerila, pokazujući time da ostajemo ozbiljan i pouzdan partner na evropskom putu. Naše aktivnosti su isključivo usmjerene na dalji napredak i dostizanje visokih standarda koje Evropska unija zahtijeva, čime potvrđujemo našu spremnost za članstvo u ovoj prestižnoj zajednici- zaključila je ministarka.

Jutarnji list: Iz Deklaracije Evropskog savjeta izbačen paragraf o Crnoj Gori

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 21:06