Дамир Гутић / - фото: Бошњачка странка
22/03/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гутић: Владу формирати што је прије могуће, ако нема договора, идемо на изборе

Скупштина је у блокади самовољом појединаца, док забринутост грађана и наших међународних партнера расте, казао је Гутић

Свако одуговлачење у вези договора око формирања Владе производи штету за грађане и државу. Уколико не постоји воља да се Влада формира, избори су увијек опција, поручио је потпредсједник Бошњачке странке Дамир Гутић.

- Већ више од 45 дана имамо Владу у техничком мандату, која не врши основне функције из своје надлежности. Видимо да се већина министара бави кампањом за изборе у Беранама, не радећи посао за који су изабрани, док свједочимо огромном расту цијена горива и основних животних намирница. Скупштина је у блокади самовољом појединаца, док забринутост грађана и наших међународних партнера расте. Све ово показује да Црној Гори хитно треба нова Влада као субјект одговорности за грађане и државу - каже Гутић.

Одуговлачење око договора за формирање Владе само додатно отежава политички и друштвени живот у Црној Гори, који је додатно притиснут безбједносним изазовима, додао је.

- Избори су увијек опција. Бошњачка странка никада није калкулисала око стратешких ствари, нити бјежала од избора. Ипак, мишљења смо да би избори у овом тренутку само пролонгирали доношење тешких одлука, којих политички субјекти морају да буду свјесни. Црној Гори је хитно потребна Влада, која би рјешавала економска, политичка и безбједносна питања. Уколико нема брзог договора, идемо на изборе - казао је Гутић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:13