Ibrahimović - Gerasimenko / - FOTO: MVP
02/09/2024 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović - Gerasimenko: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Gerasimenkom. Poručeno je da će Crna Gora nastaviti da podržava Ukrajinu.

- Crna Gora čvrsto podržava nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i spremna je da nastavi sa pružanjem političke, ekonomske, humanitarne i vojne pomoći, u skladu sa svojim kapacitetima - kazao je potpredsjednik Ibrahimović.

Istakavši da su odnosi Crne Gore i Ukrajine prijateljski i sadržajni, iskazao je spremnost za dalje produbljivanje bilateralne saradnje.

Podsjetio je da Crna Gora, kroz brojne platforme u saradnji sa partnerskim državama, nastoji dati doprinos upostavljanju mira i da podržava vanjskopolitičke aspiracije Ukrajine.

Crna Gora i Ukrajina započele konsultacije o saradnji u oblasti bezbjednosti i dugoročnoj podršci

-Ambasador Gerasimenko je kazao da Ukrajina veoma cijeni snažnu podršku i prijateljski odnos Crne Gore, iskazane kroz politički dijalog na svim nivoima, ali i kroz brojne mehanizme pomoći. Zahvalio je na solidarnosti u odnosu prema državljanimaUkrajine koji su se, u prethodnom periodu, doselili u Crnu Goru.

- Mi dijelimo vrijednosti i viziju daljeg razvoja, u kontekstu vanjskopolitičkih prioriteta. Raduje nas izuzetan napredak koji je Crna Gora ostvarila na evropskom putu - kazao je ambasador.

U razgovoru je ukazano i na važnost odluke o otpočinjanju pristupnih pregovora Ukrajine sa EU i ohrabrujućih poruka u vezi sa evroatlantskom perspektivom Ukrajine, saopštenih tokom nedavnog NATO samita u Vašingtonu.

Sagovornici su se saglasili da integracioni procesi predstavljaju dodatnu sponu u međudržavnim odnosima, koji će podstaći bilateralne kontakte i saradnju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 05:48