Ibrahimović sa ambasadorkom SAD-a / - FOTO: MVP
26/07/2024 u 17:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović sa ambasadorkom SAD-a: Evropske vrijednosti nemaju alternativu

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke. Na sastanku je zaključeno da evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu.

U razgovoru je ukazano na odlične bilateralne odnose i tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD, dodatno osnaženo NATO savezništvom.

Ministar Ibrahimović je izrazio zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak nakon stupanja na dužnost imao upravo sa američkom ambasadorkom, istakavši snažno partnerstvo i kontinuiranu podršku koju SAD pružaju Crnoj Gori na njenom razvojnom putu.

- Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim vanjskopolitičkim prioritetima. Za nas evropske i evroatlanstke vrijednosti nemaju alternativu, nastavićemo da se zalažemo za dalju, punu afirmaciju Crne Gore kao kredibilne članice NATO-a, posvećene regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima i ostvarenju cilja da postanemo 28. članica porodice razvijenih, evropskih demokratija - kazao je ministar.

Ibrahimović: Dijaspora veliki potencijal i najsnažnija provredna grana Crne Gore

Ambasadorka Rajnke je pozvala ministra Ibrahimovića da doprinese da cijela vlada bude u potpunosti posvećena evroatlantskim ciljevima i prioritetima 44. Vlade. Kazala je da će SAD nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za dalji napredak ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će nastaviti da rade na unaprjeđenju bilateralne saradnje, prvenstveno kroz ekonomski dijalog i podršku u oblasti vladavine prava.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktulenim regionalnim prilikama i istakli važnost njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje, kao i afirmacije zajedničkih vrijednosti i strateških pravaca razvoja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:41