Andrija Nikolić / - PORTAL DAN
10/11/2023 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Ovako izgleda kad se Mandić dohvati vlasti

Rekao je da je na djelu "bezobzirno nepoštovanje demokratije i standarda"

Šef poslaničkog kluba Andrija Nikolić rekao je da je današnja odluka predsjednika parlamenta Andrije Mandića, da poslanike ne obavijesti o sjednici, već je održi bez njih,  pokazna vježba kako izgleda kada se vlasti dohvati Mandić. 

-Dogodio se prvorazredni skandal. Održana je sjednica o kojoj poslanici nisu bili obavješteni. Vidjeli smo pokaznu vježbu kako izgleda kada se vlasti dohvati Andrija Mandić. Ovo je sramota za ugled parlamenta i nikada se nije dogodilo u parlamentarnoj praksi - rekao je Nikolić, dodajući da je o sjednici upoznat sa parlamentarnog kanala. 

-Po završetku sjednice me zvao Mandić da mi kaze da je u pitanju tehnička stvar i da će se kolegijum održati naredne sedmice. Šta su stvarni motivi da se tehnička stvar na ovaj način prezentuje javnosti, vrijeme će pokazati - dodao je Mandić.

Rekao je da je na djelu "bezobzirno nepoštovanje demokratije i standarda"

-Mandić je nelegalno poslanik i predsjednik Skupštine jer posjeduje dvojno državljanstvo, a obaveza MuP je pokrene postupak oduzimanja crnogorkog drzavljanstva Mandiću - rekao je on.

Upitan jesu li podnijeli krivične prijave, rekao je da nisu još to učinili, ali da su u toku konsultacije sa pravnim timom. 

Kazao je da se nikada nije dogodilo da se sjednica parlamenta nastavlja a da o tome nisu obavješteni poslanici.

-Parlament radi ako su u njemu poslanici. Ovo je veoma opasna praksa. Bili smo do kraja zatečeni jer se ova stvar mogla dogovoriti na kolegijumu jer su ovi stvari koje ne zahtijevaju raspravu. Čemu služe poslanici u parlamentu. Mi ćemo o ovom obavijestiti i međunarodnu javnost - rekao je. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 19:30