Filip Ivanović / - SASAMATIC
18/06/2024 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović o izjavi Grlića Radmana: Crna Gora otvorena da razgovara o svim temama

Crna Gora ostaje otvorena da o svim temama razgovara kako na radnom tako i na političkom nivou, uvijek vodeći računa o dobrosusjedskim i savezničkim odnosima sa Hrvatskom, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On je komentarišući izjavu hrvatskog ministra, kazao da Gordan Grlić Radman ima pravo na svoje mišljenje i na javno iznošenje istog, baš kao što i crnogorski i hrvatski zakonodavni domovi imaju pravo da raspravljaju o svim temama za koje predstavnici građana misle da su vrijedne diskusije.
-Neke od tih tema mogu biti posebno delikatne i zato smo svi, a naročito ministri vanjskih poslova, dužni da im pristupamo s posebnim senzibilitetom, uvijek vodeći računa o jasnoj podjeli vlasti i međudržavnom poštovanju. Siguran sam da ćemo ubuduće ministar Grlić Radman i ja postupati na taj način.- kazao je Ivanović.

Što se ostalih pitanja tiče, Ivanović je kazao da o njima Republika Hrvatska ima smislene argumente, ali ih ima i Crna Gora.
-Ti argumenti su s obije strane već saopštavani, pa i tokom naših redovnih i konstruktivnih bilateralnih susreta, a Crna Gora ostaje otvorena da o svim temama razgovara kako na radnom tako i na političkom nivou, uvijek vodeći računa o dobrosusjedskim i savezničkim odnosima sa Hrvatskom. Uvjeren sam da ista spremnost postoji i s hrvatske strane- zaključio je Ivanović.

Grlić Radman: Crna Gora bi trebalo da donese rezoluciju o Božićnom ustanku


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 19:36