Filip Ivanović / - FOTO: MVP
29/04/2024 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović sa Lajčakom: Crna Gora u najboljoj poziciji da bude naredna članica EU

Odlazeći specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je da je Crna Gora u najboljoj poziciji da postane naredna članica EU.

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, koji je primio danas u oproštajnu posjetu Lajčaka, zahvalio mu je na posvećenosti afirmaciji evropske perspektive Zapadnog Balkana.

Istakao je da Crna Gora ostaje u potpunosti fokusirana na ispunjavanje obaveza iz evropske agende i ulazak u završnu fazu pregovora.

- Vjerujemo da su rezultati koje ostvaruje Crna Gora i pozitivan momenat unutar EU podsticaj i za ostale zemlje kandidate, posebno u našem regionu. Proces proširenja je ponovo visoko među prioritetima Unije, zemlje članice prepoznaju napredak koji ostvarujemo i mi ćemo završiti svoj dio posla - kazao je Ivanović.

Lajčak je ocijenio da je Crna Gora na veoma dobrom putu da krene u zatvaranje poglavlja, čime će ući u završnu fazu pregovora.

- EU želi da Crna Gora nastavi da bude uspješna priča. Vrata Unije su otvorena i Crna Gora je u najboljoj poziciji da bude prva sljedeća članica - istakao je Lajčak.

Kazao je i da je naša zemlja tradicionalno prepoznata kao pouzdan partner i zemlja posvećena dobrosusjedskim odnosima i regionalnoj saradnji i da je ključno da ostane fokusirana na prioritetni cilj – članstvo u EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:09