Demokratska partija socijalista / - DPS
07/04/2024 u 22:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izabrani predsjednici odbora DPS-a u četiri opštine južne regije, u Kotoru ponavljanje izbora

Članstvo DPS-a u južnoj regiji Crne Gore danas je direktno, neposrednim putem izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u ovim sredinama.

Tako su, nakon juče održanih unutarpartijskih izbora u sjevernoj regiji, članice i članovi DPS-a sa juga naše države odabrali sljedeće ljude za čelne pozicije lokalnih odbora u svojim opštinama: za predsjednika Opštinskog odbora DPS Herceg Novi izabran je Dejan Stojadinović, OO DPS Tivat Nebojša Kašćelan, OO DPS Budva Milan Tičić, OO DPS Ulcinj Arjan Ljamović.

image

Milan Tičić

- DPS
image

Arjan Ljamović

- DPS

Izbori u Opštinskom odboru DPS Kotor okončani su neriješenim rezultatom jer su kandidatkinja Slađana Mijanović i kandidat Neđeljko Moškov osvojili identičan broj glasova, te će se izbori u ovoj opštini, shodno pravilniku, ponoviti sljedeće subote 13.4.2024. godine, kada će biti održani i izbori u opštinskim odborima DPS-a u centralnoj regiji Crne Gore.

image

Dejan Stojadinović

- DPS
image

Nebojša Kašćelan

- DPS

- Ističemo da su birališta u ovim opštinskim odborima otvorena jutros u 8 sati, a da je glasanje, koje je završeno u 20 h, vršeno kako tradicionalnim neposrednim glasanjem u prostorijama stranke u tim opštinama, tako i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije. Kao što je to bio slučaj juče, u ostalom i 28. januara ove godine kada je birano rukovodstvo partije na centralnom nivou – predsjednik i potpredsjednici, i danas je među članovima partije vladalo veliko interesovanje za unutarstranačke izbore, te je 72 odsto njih iskoristilo svoje pravo glasa, navodi se u saopštenju DPS-a.

Ističu da ovakav vid izbora u DPS-u, kojim je po prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore jedna partija omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo na državnom i lokalnom nivou, predstavlja novi model demokratskog djelovanja u našoj državi.

- Ovim današnjim partijskim lokalnim izborima Demokratska partija socijalista nastavila je da uvodi nove standarde na crnogorskoj političkoj sceni, i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretka Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:17