за бошковића / -Гугл
05/04/2022 u 16:24 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Избори у Подгорици и у још 11 општина 19. јуна?

Нове локалне управе бираће Подгорица, Општина у оквиру Главног града - Голубовци, Бијело Поље, Колашин, Жабљак, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник, Даниловград и Бар

Према незваничним сазнањима "Дана" предсједник Црне Горе Мило Ђукановић расписаће локалне изборе у 12 општина највјероватније за 19. јун. Нове локалне управе бираће Подгорица, Општина у оквиру Главног града - Голубовци, Бијело Поље, Колашин, Жабљак, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник, Даниловград и Бар. То значи да се локални избори у овим општинама неће поклопити са већ заказаним за општине Тиват и Будва.

Прем закону избори за одборнике и посланике одржавају се најкасније 15 дана прије истека изборног периода одборника, односно посланика којима тече мандат. Норма каже да од дана расписивања избора до одржавања не може протећи мање од 60 ни више од 100 дана.

Од момента расписивања избора партије ће предочити грађанима одборничке листе и кандидате за градоначелника, односно предсједнике општина.

У већини ових општина, на основу изборног резултата из 2018. године, власт врши ДПС и партије које су са њима у коалицији, изузев Плужина гдје је на власти СНП, Рожаја које води руководство из Бошњачке странке и у Плаву Бошњачка страна, СД и ДПС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:06