Tonći Janović / - PES
21/03/2024 u 09:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janović: Dvije nezakonite odluke Abazovićeve vlade koštale građane skoro osam miliona eura

Svakodnevno se glavni akteri 43. Vlade pozivaju na poštovanje zakona i Ustava Crne Gore uz konstantne tvrdnje da je njihovim odlaskom nestala i vladavina prava, dok činjenice ukazuju na nešto drugo, kazao je Tonći Janović, poslanik Pokreta Evropa sad.

-  Samo zbog dvije odluke upravo te Vlade državni budžet je oštećen za skoro osam miliona eura - kazao je Janović.

Navodi da je bivši premijer državni novac  nezakonito koristio i vrlo često i neracionalno za ličnu i partijsku promociju.

- Zato ne čudi, što je na nezakonit način proslijeđivao pomoć Institutu "Dr Simo Milošević" u iznosu od 1,36 miliona eura, te dodjeljivao pomoć Željezari od strane EPCG od 6,5 miliona eura u izbornoj godini - saopštio je poslanik PES-a.

Odluka Agencije za zaštitu konkurencije: Institutu Igalo dodijeljena nezakonita državna pomoć od 1,36 miliona eura

Da institucije sistema rade svoj posao, ističe Janović, potvrdila je Agencija za zaštitu konkurencije (ASK) koje je promptno reagovala i naložila Ministarstvu finansija kao i EPCG-u da preduzmu mjere neophodne za povraćaj neusklađene državne pomoći u što kraćem roku. 

- Državne kompanije su pravna lica koja upravljaju i raspolažu sredstvima javnih prihoda i državnom imovinom, te se stoga Zakon o kontroli državne pomoći na njih primjenjuje jednako kao i na državne i organe lokalne samouprave.

Vlada će postupati po jasno definisanim propisima i zakonima naše države i radiće isključivo u korist grasđana, a nikako u korist političkih subjekata i jeftine politikanske promocije - kazao je Janović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:41