Партија Социјалдемократе / - фото: СД
26/10/2021 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јелена Вучераковић нова предсједница Форума жена Социјалдемократа Бар

Она наводи да jе њихов циљ усмjерен на креирање конкретних политика, коjе се тичу жена, са посебним акцентом на питање родне равноправности, економског оснаживања и већег залагања за темељне вриjедности демократиjе.

На ИИ Конвенциjи Форума жена СД Бар одржаноj дана 21.10.2021.године изабрано jе ново руководство.

За предсjедницу jе изабрана Jелена Вучераковић, потпредсjеднице Марина Трцета, Мерсиха Рамчиловић и Jелена Лекић, док jе Боjана Вучетић нова секретарка.

У име Општинског одбора СД Бар, чланицама Форума жена се обратио и пожелио успjешан будући рад, вд секретар Општинског одбора Социjалдемократа Бара Бранислав Ненезић.

Предсjедница Jелена Вучераковић се захвалила на указаном повjерењу и истакла да ће ново руководство Форума жена радити на даљем jачању организациjе Форума у циљу промовисања идеjе изворне социjалдемократиjе како у нашем граду, тако и у циjелоj држави.

Приоритет у раду у наредном периоду ће бити залагање за веће учешће жена у процесима управљања и одлучивања на свим нивоима, али и охрабривање за њихову  активниjу улогу у свим друштвеним сферама.

Вучераковић наводи да jе њихов циљ усмjерен на креирање конкретних политика, коjе се тичу жена, са посебним акцентом на питање родне равноправности, економског оснаживања и већег залагања за темељне вриjедности демократиjе.

На самом краjу Конвенциjе jе позвала све чланице Форума да своjим ангажовањем у наредном периоду оснаже жене у сврху преузимања активниjе улоге у политичким процесима, утичу на стварање нових генерациjа лидерки  унутар политичких партиjа,  те утичу на подизање свиjести о важности улоге жена у креирању програма и политика.​​​​​

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 09:40