/ - УЦГ
03/02/2023 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: Danilović je zreo, dosljedan i najbolji kandidat za predsjednika Crne Gore

Ujedinjenoj će biti čast da kandiduje Danilovića, rekao je on

Izvršni odbor Ujedinjene Crne Gore predložiće Glavnom Odboru da podrži odluku o kandidaturi predsjednika stranke Gorana Danilovića za predsjednika Crne Gore, kazao je Danilo Jokić, predsjednik IO Ujedinjene.

-Kao i uvijek, strpljivo smo čekali da eventualno napravimo dogovor makar i upitne većine ali ga nije bilo. Priznajem da nijesmo iznađeni. Konstatujemo da se sada ne radi o potrebi naših kolega da dobijemo pravu ličnost za predsjednika nego o pozicioniranju za parlamentarne izbore. To je legitimno i dozvoljeno ali samo tražimo da se ne zavaravamo i da se ne varamo- naveo je Jokić u izjavi za medije.

On je ubijeđen da je Goran Danilović zreo, dosljedan i najbolji kandidat kojega će za predsjednika Crne Gore podržati mnogi, a posebno oni koji nijesu stranački opredijeljeni i koji traže da budući predsjednik države ima svoje ja i da bude dostojan te funkcije.

-Ujedinjenoj će biti čast da kandiduje Danilovića, a da ga podrže i oni koji imaju druge stranačke izbore ali vjeruju da ljudski i intelektalni kvaliteti moraju biti iznad svake pripadnosti- navodi Jokić.

Kako je naglasio, mjesto predsjednika države ne bi smjelo da se dijeli po stranačkim i koalicionim kvotama, da pripadne kakvom nevoljniku koji to ličnim kvalitetom nikad ne bi zaslužio.

-Valjda smo konačno postali i politički i životno zreliji? Valjda ćemo jednom konačno birati predsjednika koji to zaslužuje, a ne onoga kojega će izgurati neka liderska ili koja drugo ruka na pozornicu. Tako je radio DPS, a mi vjerujemo da moramo drugačije, ili drugačije ili nam je svima sudbina slična onoj diktatorskoj DPS-ovskoj- zaključuje Jokić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 03:47