Nikola jovanović / - SCREENSHOT(RTV BUDVA
22/03/2024 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Nećemo dozvoliti prinudnu upravu, dočekaćemo Upravnu inspekciju i SAJ kao i 2020.

Sjednici Skupštine Opštine Budva na početku je prisusvovao 31 odbornik od ukupno 33, ali su odbornici DPS-a napustili skupštinsku salu ne želeći da učestvuju u današnjem radu lokalnog parlamenta.

Budva neće dozvoliti prinudnu upravu grada saopštio je predsjednk Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović na sjednici lokalnog parlamenta.  

- Nećemo da dozvolimo uvođenje prinudne uprave. Imamo kuraži da se skrati mandat, bez obzira na dogovor nekoga u Vladi. Znamo da čitamo sve korake, jer su ih učili od nas. Učenici nikada neće da prevaziđu učitelja - rekao je Jovanović.

On je kazao da nemaju nikakav problem da smijene i ovu vladu.

Podsjetio je na događaje ljeta 2020. godine konstatujući da "ova Vlada misli da se ponaša kao Vlada Duška Markovića, a Dukaj kao Suzana Pribilović".

- Dočekaćemo sve opet, i Upravnu inspekciju i SAJ i specijalce. Izazivam ih da pokušaju da instaliraju odbor povjerenika. Jedva čekam. Ako neko misli da će neko riješiti u Budvi sve za 15 minuta kao što je to 2020. uradio Duško Marković, izazivam ih da pokušaju - poručio je Jovanović.

image

Skupština Budve

- SCREENSHOT/ RTV BUDVA

Odbornik Demokrata Krsto Radović poručio je Jovanoviću da im neće proći blokada grada.

- Sve ono za šta smo se borili 2020. vi ste relativizovali - kazao je Radović.

Da podsjetimo, Vlada je na 21. sjednici donijela odluku da se gradonačelniku Budve Milu Božoviću privremeno oduzima pravo da odobrava i donosi odluke u ime lokalne uprave Budve.  

Odbornici DPS-a napustili su zasijedanje, jer smatraju da je današnje zasijedanje nezakonito, a odbornica DPS Ivana Lazović je će klub odbornika DPS-a bez obzira na ishod ove sjednice podnijeti tužbe Upravnom sudu i pokrenuti ništavnost današnjih odluka”.

Na današnjoj sjednici nakon dvočasovne rasprave glasovima 16 odbornika usvojena je Odluka o imenovanju Berislava Fabrisa za sekretara SO Budva.

Na dnevnom redu nastavka 10. sjednice nalazi se i predlog Rješenja o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine Budva Jasni Dokić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:39