Jovanović  / - JOVANOVIć (FOTO: TVCG/PRINTSCREEN)
27/06/2024 u 13:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jovanović pozvao PES na dogovor oko vlasti u Budvi

Lider izborne liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović uputio je zvaničan poziv Pokretu Evropa sad (PES) za sastanak, na kome bi se dogovorila nova budvanska vlast.

On je u dokumentu u koji je Dan imao uvid, obavijestio poslanicu PES-a Nađu Laković da je u međuvremenu obavio razgovore sa ostalim zainteresovanim političkim subjektima i predstavnicima izbornih lista, te da postoji načelan dogovor i saglasnost da uz participaciju PES u najkraćem mogućem roku uspostavi vlast na osnovu izborne volje građana Budve.

- Uvažavajući značaj ljetnje turističke sezone u Budvi kao generatora turističke privrede i značajne prihode po državni i lokalni budžet, formiranje lokalne vlasti i stabilizacija političkih prilika u našem gradu je imperativ u najkraćem roku i predstavlja očekivanje građana i turističkih poslenika. Iskreno vjerujem da ćemo u što skorijem roku postići dogovor o uspostavljanju i načinu funkcionisanja lokalne samouprave uz neophodnu saradnju sa državnim vlastima što građani podjednako od nas i očekuju- naveo je Jovanović.

On je predložio da se sastanak održi 29.juna u prostorijama grupe građana „Budva naš grad“ u Budvi.

Podsjećamo, konstitutivna sjednica Skupštine opštine Budva zakazana za 7.jul. Na dnevnom redu će se, osim izvještaja Opštinske izborne komisije i potvrde mandata, naći i predlog izbora predsjednika SO. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi,15 dana od proglašenja konačnih rezultata lokalnih izbora mora se zakazati sjednica koja se mora održati 15 dana od zakazivanja. Ako se sjednica ne održi u zakonskom roku, predsjednik države Jakov Milatović raspisuje nove izbore.

Laković: PES će biti konstruktivan činilac u formiranju vlasti u Budvi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 13:11