Slađana Kaluđerović / - SNP
19/06/2024 u 11:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kaluđerović: Važnost jačanja vladavine prava i neselektivne borbe protiv kriminala

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović, prisustvovala je sastanku sa koordinatorom američkog Stejt departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom, zajedno sa mlađim poslanicima iz različitih političkih partija, a na sastanku je istaknuta važnost jačanja vladavine prava i neselektivne borbe protiv kriminala, uz naglasak na potrebu za političkom stabilnošću i efikasnim pravosudnim reformama.

- Zadovoljna sam rezultatima rada Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i specijalnog policijskog odeljenja, ali sam takođe i dalje nezadovoljna stanjem u sudstvu, koje je još uvijek pod jakim uticajem bivšeg korumpiranog režima - rekla je Kaluđerović. 

Ona je takođe naglasila da za efikasnu borbu protiv korupcije Crna Gora mora osigurati političku stabilnost i smanjenje nacionalnih tenzija, koje uz često održavanje izbora ne dozvoljavaju konsolidovanje i reforme čitavog državnog sistema, a posebno sudstva.

- Potreban nam je pun mandat Skupštine i Vlade kako bismo ostvarili rezultate na svim poljima, a posebno kada je pravosuđe u pitanju - zaključila je Kaluđerović.

Spajić sa Nefjuom: Samo smo zagrebali površinu, nastavljamo odlučnu borbu protiv korupcije

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 03:01