Klub odbornika Evropski tim za Nikšić / - FOTO: KLUB ODBORNIKA EVROPSKI TIM ZA NIKšIć
18/06/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio Predlog za razrješenje Kovačevića

Klub odbornika "Evropski tim za Nikšić" podnio je danas Predlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić.

Predlog su podnijeli, kako navode, zbog "izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana i građanki Nikšića, usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13.06.2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu".

- Da je osjećaj straha i ugroženosti građana opravdan, u prilog govori citat iz Kovačevićevog obraćanja: “A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda, bogami, u budućnosti prema njemu ćemo kao i prema Turcima postupati". Prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima fašizma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju hitno razrješenje dotičnog - kaže se u saopštenju.

Smatraju da je inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, a to, kako navode, "pokazuje i reakcija Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet".

Kovačević: Nadam se da će nadležni organi postupiti ispravno, nisam nikoga vrijeđao

- Takođe, osuda bestidnog obraćanja je stigla sa svih relevantnih adresa u državi Crnoj Gori, civilnog sektora, građanskih aktivista, reisa Islamske zajednice, predstavnika manje brojnih naroda u Crnoj Gori, ambasade Turske u Crnoj Gori, pa i od Kovačevićevih koalicionih partnera, od kojih očekujemo djela, a ne riječi, kako bi se sa mjesta predsjednika Opštine Nikšić razriješio neko ko je nedostojan bilo koje javne funkcije, a ne prvog čovjeka grada koji je uvijek važio za grad intelektualaca, ljudi od integriteta i dostojanstva, a ne grad u kome predsjednik širi vjersku i nacionalnu mržnju, i poziva na strahotu - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 15:41