Vladislav Dajković i Milan Knežević / - FOTO: DNP
11/04/2024 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: DNP i Slobodna Crna Gora zajedno na izborima u Budvi i Andrijevici

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je došlo do sporazuma o organizovanoj saradnji i jedinstvenom političkom djelovanju između njegove partije i Slobodne Crne Gore (SCG) Vladislava Dajkovića.

Knežević je istakao da će te dvije partije zajedno nastupati na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici. On je napomenuo da su te partije na junskim parlamentarnim izborima izašle u više lista i time rasule glasove.

- Dilema kako nastupati je iza nas - kazao je Knežević.

Dajković je poručio da SCG postaje čvrst i stabilan partner DNP-a.

- Ovim se rađa nova politička realnost u Crnoj Gori. Javlja se jak politički blok na čelu sa Milanom Kneževićem - kazao je Dajković.

DNP, NSD, Slobodna i Prava Crna Gora zajedno na izborima u Andrijevici: "Spremni da odbranimo pobjedu"

On je dodao da je "Milo otišao sa vlasti, ali su na vlast došli razni mali Milovići". Upitan na osnovu čega kaže da će biti izbora u Podgorici, Dajković je kazao da "i djeca znaju da je na snazi ozbiljna kriza".

- Siguran sam da kriza u Podgorici zavisi od situacije na državnom nivou - istakao je lider Slobodne Crne Gore.

Na pitanje kako komentariše ocjene Fridom Hausa da je u Crnoj Gori na snazi hibridni režim, Knežević je rekao da je saglasan sa tom ocjenom.

- Ključni razlog je što nije došlo do demontaže je što koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) nije dozvoljeno da uđe u vlast, na pozicije ministara, a da je ona dio izvršne vlasti, to bi bilo drugačije - rekao je Knežević.

Dodao je da rekonstrukciju očekuje na osnovu dogovora sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

On je rekao da je do nje trebalo doći i poslije ostavke predsjednika države Jakova Milatovića na sve funkcije u Pokretu Evropa sad (PES), i nakon isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:40