Opština Šavnik / - Željko Šapurić
01/07/2024 u 10:25 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Кoalicija za budućnost Šavnika: Uveden izborni turizam koji dovodi do kršenja Ustava i zakona

Mandat skupštine opštine Šavnik je istekao 2022. godine, ali izbori na dva od 23 biračka mjesta nijesu završeni zbog izbornog turizma, saopštila je koalicija Za Budućnost Šavnika.

- Broj stanovnika se neposredno pred izbore povećao za preko 20 odsto, dok je na biračkom mjestu Кruševice broj stanovnika povećan za preko 400 odsto. U sve to umiješana nelegitimna Skupština nastavila sa radom i donosi budžete za 2023. i 2024. godinu. DPS je na elektronskoj sjednici donio odluku o skraćenju mandata odbornicima, što je suprotno zakonu i ne proizvodi pravno dejstvo, navode u saopštenju.

Kako dodaju, DPS je žurio da preduprijedi uvođenje prinudne uprave u Šavniku, a nadležne institucije dozvoljavaju da odluka kao takva nastavi da proizvodi pravno dejstvo. 

- Predsjedniče države, Premijeru, Predsjedniče skupštine, pasivnošću nadležnih institucija uveden je izborni turizam koji dovodi do kršenja Ustava i zakona. Demokratija i poštovanje zakona ne podrazumijevaju prijavu lažnog prebivališta u cilju prevara izborne volje. Pozivamo vas da hitno reagujete i stanete na put kršenju pravnog poretka Crne Gore, zaključuju iz koalicije Za Budućnost Šavnika.

(FOTO/VIDEO) Čarapić: Tri predloga za rešenje krize u Šavniku; Rakočević: Vlada da povuče odluku o prinudnoj upravi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 10:26