Фото: Скупштина / - IGOR SLJIVANCANIN
05/05/2022 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Констатовала значајан напредак Скупштине на пољу отворености и транспарентности рада

Препознајући значај досадашње сарадње, Мозyкина је исказала спремност НДИ-а да и у наредном периоду унаприједи и додатно оснажи сарадњу са Скупштином Црне Горе

Генерални секретар Скупштине Црне Горе Александар Кларић састао се са Надезхдом Моузyкином, замјеницом директора за централну и југоисточну Европу Националног демократског института,  Славицом Биљарски Мирцхески  и Маком Месхвелиани, представницама програма НДИ у Црној Гори.

Генерални секретар Кларић упознао је саговорнице са најзначајнијим активностима и пројектима који су били  приоритети Скупштине Црне Горе од почетка 27. Сазива, те истакао да су остварени резултати препознати са релевантних домаћих и међународних адреса. У том контексту, он је изразио задовољство што су управо извјештаји Европске комисије вредновали значај напретка у раду највишег законодавног дома, уз увјерење да ће и наредни извјештај бити афирмативан за црногорски парламент. 

Током разговора секретар је упознао саговорнице са новинама које је предвидио Пословник Скупштине, а које почивајући на постулатима родне равноправности, гарантују већу и значајнију заступљеност жена у процесима одлучивања.

Замјеница директора за централну и југоистичну Европу Националног демократског института, Надезхда Мозyкина са задовољством је констатовала значајан напредак Скупштине Црне Горе на пољу отворености и транспарентности рада, нагласивши да је црногорски парламент примјер који треба да слиједе и друге институције. Препознајући значај досадашње сарадње, Мозyкина је исказала спремност НДИ-а да и у наредном периоду унаприједи и додатно оснажи сарадњу са Скупштином Црне Горе.

Саговорници су дефинисали моделе будућих заједничких пројеката са посебним освртом на едукативне компоненте сарадње, којима ће у наредном периоду бити посвећена пажња у складу са приоритетима Скупштине и принципима дјеловања НДИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:42