NOVAK KOPRIVICA / - FOTO: PES
26/06/2024 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Koprivica: Predvorje Evrope za Crnu Goru pozitivnim IBAR-om dodatno potvrđeno

Dobijeni IBAR rezultat je predanog rada i neprekidnog truda 44. Vlade koja je neumorno radila na sprovođenju neophodnih reformi i usklađivanju naših pravnih i institucionalnih okvira sa standardima i načelima Evropske unije, kazao je Novak Koprivica iz Mladih Evropa.

Istovremeno, kako je dodao, Crna Gora je danas dobila direktan signal da je korak bliža evropskom snu i da je EU budućnost naše države na dohvat ruke.

- Nesumnjivo se mora odati priznanje ideji da dobijeni IBAR otvara uvide u ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, dobro znajući da su upravo ona u prošlosti bila prepuštena stihiji varljivog vremena bivajući nedovoljno afirmisana i minimalno etablirana - kazao je Koprivica.

Navodi da ohrabruje činjenica i podstiče tvrdnja da je 44. Vlada Crne Gore na čelu sa gospodinom Spajićem i najjačom političkom strukturom u državi neupitno detektovala esencijalne ljudske potrebe, sadržane u programu,,Evropa sad 2.0”, i u maniru profesionalnosti i znanja izašla u susret brojnim izazovima.

Gorčević o IBAR-u: Danas pišemo istoriju evropske Crne Gore

- IBAR je još jedna indikativna uvertira koja nas približava evropskom progresu i novom poglavlju za našu zemlju, sa ciljem da Crna Gora bude još bolje i pravednije mjesto za život svih svojih građana. Evropa nas čeka - zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 19:15