MARKO KOVAČEVIĆ / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
17/06/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kovačević: Nadam se da će nadležni organi postupiti ispravno, nisam nikoga vrijeđao

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je kazao da se nada da će nadležni organi postupiti ispravno i ponovio da nikoga nije vrijeđao.

Nakon što je na obilježavanju 166 godina od Grahovske bitke rekao da „ako neće da budemo braća, onda ćemo prema njima u budućnosti kao prema Turcima postupati“, Kovačević je pozvan u policiju da da izjavu u svojstvu građanina.

Nadam se da će fokus javnosti biti na onim stvarima na kojima treba da bude, kazao je Kovačević u izjavi za medije.

Video: Željko Šapurić

- Ja sam uglavnom ostao pri onome što sam sinoć izjavio u vezi sa tim događajem. Takva je bila tematika i neko je to istrgao iz konteksta, "samo sam kazao da u nekim stvarima moramo slijediti duh naših predaka i uvijek biti pomiriteljski nastrojeni prema svima u Crnoj Gori - pojasnio je Kovačević.

VDT formiralo predmet zbog Kovačevićeve izjave

Kazao je da su to "konstrukcije koje oni koji prate imaju svoje ciljeve zbog čega sve to rade."

- Turke nisam pominjao u kontekstu današnjih odnosa sa tim narodom i sadašnjom državom koji su na jednom zaista dobrom nivou. Pominjao sam u odnosu na to kao jedan izraz koji predstavlja neke viševjekovne osvajače ovog prostora i svega ostalog protiv kojih su se naši preci borili - kazao je Kovačević.

Mi ćemo biti spremni da se svega toga odupremo, a ne da mi bilo koga napadnemo jer su svi ti ratovi koje smo inače tada imali bili odbrambeni ratovi i ratovi da slobodimo, dodao je on.

- Događaj se desio u četvrtak, na društvenim mrežama se pojavio u nedjelju. Mi smo i ranije imali slučajeve da mjesec dana nakon nekih događaja nepravedno konstruišu šta i kako se reklo prije par godina, tako da mene ne iznenađuje da neko intenzivno radi na tome, da sve ono što mi radimo istrgne iz konteksta i da sve ono što mi kažemo stavljaju u neki kontekst koji bi izazivao ovakve reakcije - istakao je Kovačević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 10:26