Krapović sa Rinotom / - MINISTASRTVO ODBRANE
30/11/2023 u 12:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović sa Rinotom: Modernizacijom odbrambenih kapaciteta jačamo interoperabilnost i sposobnost Vojske

Tehnološki razvoj Izraela i bliska saradnja sa NATO predstavljaju osnov za dalji razvoj bilateralnih projekata, posebno u oblasti odbrambene industrije, kazao je ministar odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinotom i iskazao zadovoljstvo susretom. Krapović je naglasio značaj današnjeg sastanka, uzimajući u obzir dosadašnju odbrambenu saradnju Crne Gore i Izraela, kao i aktuelnu bezbjednosnu krizu na Bliskom Istoku.

- Krapović je podsjetio da Crna Gora ima odličnu saradnju sa članicama Alijanse, ali i istakao spremnost za jačanje saradnje sa partnerskim zemljama, među kojima Izrael zauzima značajnu poziciju. Kazao je da tehnološki razvoj Izraela i bliska saradnja sa NATO predstavljaju osnov za dalji razvoj bilateralnih projekata, posebno u oblasti odbrambene industrije. U vezi sa tim, Krapović je podsjetio na dinamiku realizacije planiranih nabavki, u skladu sa potpisanim implementacionim sporazumima sa izraelskim kompanijama i naglasio da modernizacijom odbrambenih kapaciteta jačamo interoperabilnost i sposobnost Vojske Crne Gore da odgovori bezbjednosnim izazovima, saopšteno je iz Ministasrtva odbrane.

Počasni konzul Rinot je čestitao ministru Krapoviću na preuzimanju dužnosti i istakao nadu da će se već dobra saradnja Crne Gore i Izraela dodatno unaprijediti u oblastima od obostranog značaja. Rinot je informisao ministra Krapovića o planovima dugoročnog finansiranja projekata u Crnoj Gori i uputio poziv ministru Krapoviću da posjeti Izrael, što bi bila prilika za razmatranje novih modaliteta saradnje u oblasti odbrane.

- Sagovornici su se osvrnuli i na trenutnu bezbjednosnu situaciju na Bliskom Istoku, pri čemu je ministar Krapović izrazio žaljenje zbog ljudskih žrtava, naglašavajući važnost rješavanja sukoba diplomatskim putem. Krapović je istakao da mirnodopska politika, koja podrazumijeva rješavanje spora putem političkog dijaloga, uz poštovanje međunarodnog humanitarnog prava, treba da predstavlja jedini način prevazilaženje krize, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:49