Krapović / - SRDJAN BOLJEVIC
13/03/2024 u 12:06 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: U ovom trenutku ne postoji opcija slanja vojnika u Ukrajinu

Ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da u ovom trenutku ne postoji opcija slanja vojnika u Ukrajinu, ta da polemike po tom pitanju nije bilo jer se to nije ni razmatralo.

Krapović je, tokom panel diskusije na Pravnom fakultetu, povodom 25 godina Češka u NATO-u, kazao da je još juče odlučno demantovao navode o slanju vojnika u Ukrajinu.

- Polemika o tome ne postoji. To je juče kazao i predsjednik države Jakov Milatović, koji predsjedava Savjetom za odbranu i bezbjednost. Takva opcija u ovom trenutku ne postoji u Crnoj Gore niti je razmatrano, naveo je on.

Kako je dodao, priča je nametnuta od strane jednog poslanika.

- Sa kojim ciljem i namjerama ostavljam javnosti da zaključi, kazao je ministar.

Krapović: Nikada nisam izjavio da Crna Gora treba da učestvuje u ratu

Govoreći o porastu podrške evroatlantskim integracijama, Krapović je naveo da je njegov osjećaj da postoji porast podrške, te da je to nedavno objavljeno kroz nekoliko istraživanja. Smatra da se rast podrške EU integracijama ne dešava samo u Crnoj Gori već u svim državama Evrope

Porast podrške se, smatra on, događa u aktuelnom geopolitičkom momentu koji je prije svega donijela agresija Rusije na Ukrajinu, što je uslovilo tektonske promjene u svih društvima Evrope, pa ni Crna Gora nije mogla izbjeći tako nešto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:54