/ - RADE KOPRIVICA
24/05/2022 u 20:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курти са Абазовићем: Косово и Црна Гора су пријатељске земље

Kурти је назначио да двије државе треба да побољшају односе како би се увећала економска актива двије државе

На форуму у Давосу премијер Црне Горе Дритан Абазовић састао се данас са премијером Косова Аљбином Куртијем, а саговорници су се сагласили да су односи Црне Горе и Kосова пријатељски и да се базирају на принципима узајамног повјерења, добросусједства и заједничкој европској и евроатлантскојперспективи.

Абазовић је истакао да је Црна Гора посвећена сваком виду регионалне сарадње, што је доказала више пута до сада, прије свега кроз отвореност дијалога и добросусједских односа са свим земљама региона.

image

Rade Koprivica

- RADE KOPRIVICA

- Kонтинуирано се улажу напори како би надоградњом постојећих односа са свим сусједима дали додатан подстрек и отворили нове могућности за демократски, економски и сваки други просперитет региона- нагласио је Абазовић.

Kурти је назначио да двије државе треба да побољшају односе како би се увећала економска актива двије државе.

Абазовић и Kурти разговарали су о инфраструктурним пројектима који треба да повежу двије државе,а прије свега о реконструкцији или изградњи новог пута на дионици Рожаје-Пећ, као и изградњи пута-тунела који би повезао Плав и Дечане.

- Двије државе треба да јачају своје односе у контексту регионалне стабилности и мултилатералне сарадње- закључено је на састанку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:18