/ LAZAR RUZIC
29/09/2022 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Nova Vlada će biti ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore

Lekić, kojeg je "stara skupštinska većina" predložila za mandatara, naveo je da će se poštovati ustavni sistem Crne Gore

Za očekivati je da će se tokom aktuelne političke krize u našoj zemlji međunarodni uticaji, uključujući i djelovanje diplomatskih predstavnika ovdje, odvijati na jedino mogući način, tj. u korist osnovnih i univerzalnih principa demokratije, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić, kojeg je "stara skupštinska većina" predložila za mandatara, naveo je da to podrazumijeva poštovanje ustavnog sistema Crne Gore.

- To znači da se spolja neće ulaziti u iskušenja podrške političkim snagama pretežno organizovanog kriminala, o čemu u svojim zemljama imaju precizne dosijee, posebno o takvim licima i grupama, koje u ovom trenutku nastoje da izvrše, za sada neki oblik tihog ustavnog puča. Sve u kontekstu sprečavanja legalnog konstituisanja vlade u Parlamentu, na osnovu većine, i to većine izbornog karaktera- saopštio je Lekić.

Demokratska javnost u Crnoj Gori, kako je naveo, ne očekuje da će takve ovdašnje snage, izvjesno odgovorne za kriminalizaciju crnogorskog društva, a koje se verbalno-bučno samoproklamuju za zapadne partnere, proizvesti bilo kakve naklonosti ozbiljnih međunarodnih krugova.

-U protivnom, takvi bi rizikovali određenu kompromitaciju na našem, pa i na širem prostoru. Kao što sam rekao u poslednjem javnom nastupu, nova vlada će biti pored bazičnog demokratskog funkcionisanja i sa rezultatima u borbi za realizaciju poglavlja 23 i 24, u isto vrijeme ozbiljan međunarodni partner i zaštitnik dostojanstva Crne Gore na međunarodnom i unutrašnjem planu- zaključio je Lekić.

Demos: Nova Vlada će napraviti ozbiljan zaokret u oblasti ekonomije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:41