Miodrag Lekic / FOTO - LAZAR RUZIC
26/09/2023 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić: Spajić je previše optimističan, ne zna se ni ima li većinu

Zanimljiva je uloga Milatovića, koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima oko Vlade, kazao je on

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić kazao je da mu jučerašnji sastanak predsjednika Crne Gore jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića nejasan, a da je Spajić previše optimističan.

- Spajić je malo previše optimističan, a postoje kontroverze da li uopšte postoji 41 poslanik. Zanimljiva je uloga Milatovića, koji institucionalno ne bi morao da učestvuje u pregovorima oko Vlade. On daje mandat na bazi većine i na bazi utiska koji je stekao. Tumačim ovaj njegov angažman kao gest dobre volje da pomogne, a institucionalno ne bi morao - kazao je Lekić.

Govoreći o izjavama specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, Lekić tvrdi da iste kod jednog dijela građana Crne Gore izazivaju antiameričko raspoloženje.

- Nekad mi te izjave zaliče na izjave komesara Kominterne, a ne od nekog ko dolazi iz SAD jednog Džefersona, jedne SAD koja poštuje Ustav. Ne potcijenimo građane i njihovu svijest. Ne smatrajmo Crnu Goru kao  državu koji trči ka Americi kako bi neki ojačali svoje pozicije. Ovo je na kraju moje mišljenje, ja imam istinu u džepu. Zloupotrebljava se Zapad - kazao je Lekić u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore. 

Lekić je podsjetio na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je, tvrdi Lekić, poručio Crnoj Gori "pazite se da vam ne slome nogu". 

- Milanović se bukvalno sažalio na Crnu Goru. Još ovaj spektakl oko tunela izaziva smijeh, ali to je druga strana medalje - kazao je Lekić. 

Spajić: Optimista sam da će se formirati proevropska vlada

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:31