Miodrag Lekić / - FOTO: LAZAR RUžIć
14/01/2024 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lekić za "Dan": Krapovićev "grijeh" je što zastupa crnogorske, a ne hrvatske interese

Cjenim stavove ministra Krapovića, pa i njegov kulturan komentar svega, ali hrvatski ministar zaslužuje i nešto drugačiji odgovor crnogorskih vlasti. Odgovor u kojem bi na kulturan ali i vrlo precizan način bio upozoren na prije svega diplomatski bon-ton, naveo je Lekić

Diplomatski gaf hrvatskog ministra odbrane Ivana Anušića je pojava šireg problema, ocijenio je u izjavi za "Dan" predsjednik Demosa Miodrag Lekić. Podsjetimo, juče nije došlo do sastanka ministara odbrane Crne Gore i Hrvatske Dragana Krapovića i Ivana Anušića, kako je bilo planirano, a Anušić je naveo da je sastanak otkazan zbog Krapovićevih izjava o ploči u Morinju.

- Ovo je zaista rijedak slučaj u diplomatskoj praksi da ministar strane zemlje javno određuje sa kojim članom vlade, zemlje koja ga je ugostila, hoće, a sa kojim neće, da razgovara. Pritom je otpisao resornog kolegu, ministra odbrane Crne Gore javno anulirajići sastanak sa nijm, istakao je Lekić.

Krapović za "Dan": Biće јoš prilika za sastanak

Lider Demosa dodaje da je hrvatski ministar čak u formi uvrijeđenosti pa i s prizvukom prijetnji oko daljeg dešavanja saopštio razloge svoje odluke, a one se svode na činjenicu da je crnogorski ministar u svojim izjavama zastupao crnogorske interese, pritom spreman na dijalog sa hrvatskom stranom.

- Znači li to da je kojim slučajem crnogorski ministar oko spornih pitanja zastupao hrvatske interese tada bi bio prihvatljiv kao sagovornik. Radi se o najblaže rečeno - diplomatskom gafu. Cjenim stavove ministra Krapovića, pa i njegov kulturan komentar svega, ali hrvatski ministar zaslužuje i nešto drugačiji odgovor crnogorskih vlasti. Odgovor u kojem bi na kulturan ali i vrlo precizan način bio upozoren na prije svega diplomatski bon-ton, zatim i da izjavama ne potcjenjuje crnogorsku vladu i državu kao i njeno pravo na svoje legitimne interese, saopštio je Lekić.

Opširniji razgovor sa Lekićem čitajte u sjutrašnjem izdanju "Dana".

Anušić: Krapovićevi stavovi neprihvatljivi, moramo pregovarati

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:50