foto: Demokrate / - FOTO: DEMOKRATE
16/06/2022 u 15:24 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Лековић (Демократе): Ми смо светионик слободног Бара

- Већ сада одавде, са овог мјеста, видим октобарску побједу, видим најљепшу зору која ће сванути тог 24. октобра, видим ослобођени и модеран Бар у којем свако има своје мјесто, видим вас како славите и предводите - навео је он

Говорити о младима у Бару, граду из којег млади свакодневно одлазе није ни мало лак задатак, поручио је на Конвенцији Демократске Црне Горе, пред више од 700 делегата у граду под Румијом предсједник младих Демократа Момчило Лековић.

- Готово свако од вас присутних има неког ко је био приморан да напусти овај град, да напусти своју породицу и напусти своје огњиште. Неко на палуби брода, неко на скели, неко у камиону, неко у некој канцеларији далеко преко Атлантика, али свако, свако од њих са само једном жељом и једном молитвом, да се једног дана врати овдје у свој родни Бар - казао је Лековић и додао да је мисија Демократа крче пут којим ће они који су морали да оду да се врате и буду опет своји на своме. 

- И као што онај најљепши светионик тамо на крају града свијетли  и дочекује бродове, тако сада свијетлимо и ми за све оне младе људе који морали отићи одавде. Ми смо нада и свијетло да ће и у овом граду сванути најљепша зора, онаква каква је сванула тог 31. августа 2020. године. Ми смо светионик слободног Бара, ми смо снага. Ми имамо визију!“, казао је Лековић, појаснивши да су они који су због мало фотеља и функција Баранима кукавички ускратили право да гласају 19. јуна и од избора побјегли главом без обзира већ изгубили и признали пораз.

- Знате оно кад вам кажу да “бирају Бар”? Е тада вас лажу, и бирају приватни интерес. Када вам кажу да „сигурним кораком“ корачају Баром, лажу вас, јер им корак никад није био краћи и несигурнији, а када вам кажу „Досљедно за Бар“, знајте да вас лажу јер су досљедни само у бризи за сопствене џепове!“, поручио је предсједник младих Демократа, објаснивши да је свака њихова прича о животној средини, суживоту, антифажизму, миру и пријатељству најобичнија лаж јер о томе свједоче дјела: од посјечених чемпреса до фашистичких порука и хушкања сопствених суграђана.

- Већ сада одавде, са овог мјеста, видим октобарску побједу, видим најљепшу зору која ће сванути тог 24. октобра, видим ослобођени и модеран Бар у којем свако има своје мјесто, видим вас како славите и предводите - закључио је Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 09:13