Либерална партија / - фото: ЛП лого
05/04/2022 u 10:07 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Црна Гора обара неславне рекорде, блокирана будућност и живот грађана

Држава без скупштине, без легитимне Владе, без судства чека да неко са стране риjеши њен проблем или да проблем риjеше сами од себе, казали су из Либералне партије

Црна Гора обара све неславне рекорде и улази у анале свjетске парламентарне праксе као држава коjа блокира сопствену будућност и зауставља свакодневни живот и напредак своjих грађана, поручили су из Либералне партије.

Они истичу да држава без скупштине, без легитимне Владе, без судства чека да неко са стране риjеши њен проблем или да проблем риjеше сами од себе.

- Међутим, без суочавања нас самих, рjешења и нема. Демократски изабрани посланици су уциjењени од колега да не могу да се састану и риjеше нагомилане и све теже проблеме грађана, jер се групациjа коjа само предсjедава скупштином понаша као да jе она у њиховим власништву и да ће им неко, ако изабере легалног предсjедника скупштине одузети ваздух коjи дишу. Оволико самољубља и узурпациjе власти ниjе запамћено од времена чувених пленума СКJ и и њихових резолуциjа. Очигледно да jе фотеља предсjедаваjућег Скупштине фатална, обзиром да jе и досадашњи предсjедник Бечић готово са истим жаром бранио - казали су из ЛП.

Додају да је прошло невjероватних 40 дана од почетка редовног прољећног засjедања Скупштине, а "сjеднице на коjоj треба да се усвоjе закони коjи живот значе, док циjене животних намирница и горива “дивљаjу”, нема ни у наjави".

- Грађани су затечени бахатим односом посланика коjе су они бирали и коjи очигледно не осjећаjу реалан живот грађана Црне Горе па из своjих удобних фотеља не чуjу и не виде све гласниjу ћутњу jавности. Зато jе од животног значаjа да се што хитниjе предложи нови састав Владе Црне Горе, и сазове Скупштина на коjоj ће се она изабрати, и своjом стабилном већином коначно ставити тачку на даље понирање. То jе у овом тренутку jедино рjешење коjе би, макар мало, ублажило посљедице анархиjе у коjу нас jе увела одлазећа власт - закључили су из Либералне партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 07:16