ЛП лого
15/10/2021 u 14:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЛП: Подршка за Монтенегро прајд од првог дана, ЦГ потребна другачија атмосфера

Црној Гори је потребна другачија атмосфера, након година контаминације јавне сцене шовинизмом, великодржавним националним тензијама, клерикализмом и мржњом, наводе из ЛП

Либерална партија једина је политичка странка која од првог дана подржава отворено Монтенегро прајд и на највишем нивоу присуствује свакој поворци још од 2013.

Додају: "Тако ће бити и ове године, па ће у суботу на прајду учествовати делегација највиших предстваницика и чланова ЛП на челу са предсједником Андријом Поповићем".

-Вјерујемо да слободно друштво може бити само оно које сваком грађанину гарантује једнака права пред законом и другим грађанима без обзира на било какво лично својство, допадало се то некоме другоме или не. Не може бити срећно друштво уколико сви његови чланови немају једнаке шансе за личну срећу и достојанство. Посебно је важно да сви јавно пружимо подршку рањивим категоријама друштва према којима постоји велика соцјална дистанца, а то су и ЛГБТ особе, и да пошаљемо поруку да је неприхватљиво свако насиље и агресија према било коме, то није у рукама самовоље и симпатија било кога, већ закона и владавине универзалних права човјека-наводе у саопштењу.

Додају: "Црној Гори је потребна другачија атмосфера, након година контаминације јавне сцене шовинизмом, великодржавним националним тензијама, клерикализмом и мржњом".

-Ово је прилика да свједочимо другачијој појави на улицама, прослави једнакости, уважавања, слободе и слављења живота и љубави међу људима. У том смислу, позивали грађане да поздраве прајд као и сваки корак који изводи друштво из лудила клеронационализма и мржње. Као и до сада, позивамо и највише државне функционере да буди присутни на овом догађају и пошаљу друштву поруку да су им сви грађани једнаки и да поштују Устав, закон и достојанство сваког грађанина - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

16. maj 2024 13:21