Mahraz i Šćekić / - FOTO: VLADA
06/12/2023 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mahraz pozvao Šćekića da posjeti Alžir

Posebno su istakli ogroman doprinos i zasluge velikana filmske industrije Stevana Labudovića, čije porijeklo vodi iz Berana, jednog od najcjenjenijih prijatelja Alžira

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se sa ambasadorom Alžira Fatahom Mahrazom.

“Tokom susreta, Mahraz je Šćekiću, čestitao izbor na fukciju i istakao važnost dobrih bilateralnih i prijateljskih odnosa sa NDR Alžir o čemu svjedoči i ima poseban značaj saradnja i povezivanje sa Opštinom Berane u oblasti kulture”, navodi se u saopštenju Vlade.

Posebno su istakli ogroman doprinos i zasluge velikana filmske industrije Stevana Labudovića, čije porijeklo vodi iz Berana, jednog od najcjenjenijih prijatelja Alžira, čiji filmovi i fotografije se čuvaju u Istorijskom muzeju u Alžiru.

“Sagovornici su ukazali na značajan prostor za unapređenje međudržavne saradnje, te i da u duhu međusobnog prijateljstva i razumijevanja značajno je organizovati potpisivanje Memoranduma o razumijevanju koji bi bio osnova za saradnju, prvenstveno, u oblasti sporta, razmjena delegacija i organizovanja obuka, kako u Crnoj Gori, tako i u Alžiru, kao i razmjena studenata kako bi stekli iskustva u oblasti naučno-stručnog usavršavanja”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora su istakli da je mir u svijetu je nešto što svi želimo i trebamo, te i da kroz diplomatske napore, dijalog i međusobno poštovanje neophodno je raditi na njegovoj izgradnji i izrazili duboko žaljenje zbog stradanja djece i žena i nedužnih civila u Palestini.

“Ambasador Mahraz je izrazio želju da potpredsjednik Šćekić posjeti Alžir obzirom na dugogodišnju dobru saradnju sa Ambasadom i dodatnog unapređenja saradnje dvije države”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:14