Андрија Мандић / фото: Срђа Бољевић
22/05/2022 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Ђукановић и Ранко Кривокапић воде операцију супротстављања Отвореном Балкану

Мандић наглашава да се Ђукановић све ово вријеме одржавао на власти захваљујући међународним адресама и да га није га гласала већинска Црна Гора

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић казао је гостујући на Јутарњем програму Хепи телевизије да се предсједник Црне Горе Мило Ђукановић налази у једној врло непријатној ситуацији.

- Ђукановић води једну врло важну операцију а то је супротстављање једној сјајној регионалној иницијативи – Отворени Балкан. Он посјећује јужну српску покрајину и приштинску администрацију и непогрешиво, заједно са министром спољних послова Ранком Кривокапићем, шаље поруку да Црној Гори није мјесто у тој регионалној иницијативи, иако Црна Гора од тога може имати само корист - казао је Мандић, преноси ИН4С.

Мандић наглашава да се Ђукановић све ово вријеме одржавао на власти захваљујући међународним адресама и да га није га гласала већинска Црна Гора.

- Ђукановић се није „одржавао“ у Црној Гори због тога што је већинска Црна Гора гласала за њега. То одржавање на власти је производ важних међународних адреса који су већ 1997. начели, а 2006. у потпуности поклопили Црну Гору. Сви они који нису били спремни да се повинују њихови жељама су маргинализовани - казао је он.

Говорећи о Миливоју Катнићу, Мандић каже да је он био извођач налога Мила Ђукановића.

- У Црној Гори не постоји подјела власти као што постоји у другим земљама гдје имате јасно раздвојену законодавну, извршну и судску власт. У Црној Гори је Мило Ђукановић успоставио јединство власти. Истовремено је био шеф све три државне власти, а Миливоје Катнић је био један од његових најпоузданијих извођача радова. Углавном је био задужен за обрачун против политичких противника Мила Ђукановића од чега је најпознатије суђење за лажни државни удар и покушај уклањања Демократског фронта из политичког живота Црне Горе - казао је Мандић.

Са друге стране, лидер НСД-а каже да је Катнић имао и важан задатак да заустави све акције међународних полицијских структура против припадника црногорског нарко картела који се налазе у Тужилаштву, судству, полицији, али и међу политичарима у ДПС-у.

- Ја мислим да оно што говори Небојша Медојевић да и сјутра кад ГСТ изда налог да се ухапсе вође нарко картела из Црне Горе не би постојала способна јединица из Црне Горе која би била довољно чиста и способна да уради тај посао - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:45