Кнежевић и Мандић / - Кнежевић и Мандић
09/05/2022 u 12:34 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мандић: Не прижељкујемо смрт Катнића, само хоћемо да правда закуца на сва врата

Кнежевић је позвао и тужиоце да колико је данас саслушају и приведу Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића

Демократски фронт поздравља хапшење предсједника Привредног суда, а са оваквим акцијама треба наставити поручио је посланик ДФ-а Андрија Мандић на прес конференцији у парламенту.

- Нас је Катнић оптужио да смо ми и Абазовић одговорни ако му се нешто деси. Веома је важно да пошаљемо поруку јавности и новом СДТ-у да ми немамо никакве везе са будућношћу Катнића и да му не прижељкујемо смрт. Тражимо да правда закуца на сва врата - нагласио је он.

Поручио је и да Катнић није имао никаве милости према њима.

- Видјели смо како су селективно спроводили правду, не видим зашто се апликација Скај не би употребила и против Катнића као и против Меденице. Порука је једноставна, правда мора закуцати на свачија врата, без обзира да ли се ради о Ђукановићу или функционерима парламента, државе. Ми се залажемо за примјену закона. Не залажемо се ни за чију смрт - казао је Мандић.

Потребно је, како је додао, да ампутирамо болесно ткиво Црне Горе.

- Никога не убити, ни понизити али свакога привести пред лице правде. Направљени су први кораци везани за судство, очекујемо наредне кораке везане за тужилаштво и полицији. Знамо да је Нововићу угрожен живот и нама који ово причамо. Овдје требају храбри људи и мора се стати именом и презименом у овој борби. ДФ је организација која је допринијела борби против криминала и поносан сам што сам њен дио. Позивам тужилаштво и полицију да крену у акцију - поновио је он.

Мандић је подвукао да се никоме не иде у затвор и да ће поједини покушати да дестабилизују Црну Гору.

- Покушавамо да охрабримо тужилаштво, полицију и медије да заједно стојимо у борби против криминала. Више смо ми из ДФ-а угрожени него Миливоје Катнић. Позивам Црну Гору да ово не стаје, него да се са овим заврши - нагласио је.

Посланик Милан Кнежевић је подсјетио да су на данашњи дан прије три године првостепено осуђени за државни удар, те да су он и Мандић добили по пет година.

- Након три године, ми стојимо пред грађанима и сваког можемо да погледамо у очи. Катнић у страху од хапшења пласира конструкције да ћемо Мандић, Медојевић и ја бити одговорни ако му се што деси. Катнић има проблем, не због нас, већ због веза са кавачким кланом. Он сад одједном оптужује и Европол и ДФ и Абазовића да желимо да га ликвидирамо. Он је са овом формулацијом кавачки клан окренуо против нас, не били ми били ликвидирани. Ми њему не желимо ништа лоше - нагласио је Кнежевић.

Позвао је и тужиоце да колико је данас саслушају и приведу Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића.

- Жао ми је кад видим Катнића шта се десило са оном громадом, да плачним гласом покушава да се скрије од злоупотреба службеног положаја. Није ништа страшно, он и Чађеновић у Истражном затвору неће бити заједно, а неће бити ни са припадницима кавачког клана. Можда ће бити са неким силоватељем или бомбашем. Ако не пуши пропушиће тамо, нек му донесу штеку недјељно - поручио је он.

Истакао је да Катнић и Чађеновић морају да одговарају за већа дјела од ониј који се стављају на терет Меденици.

Кнежевић је, одговарајући на питање новинара, навео да кубуре са кворумом у Одбору за безбједност.

- Мене је контактирао СДТ Нововић ако можемо да одложимо саслушање због акције. И да су дошли посланици ДПС-а ја бих одложио сједницу. Наредни дани ће показати о чему се ради и због чега ДПС неће на сједницу одбора - додао је он.

Поручио је и да Катнић својим поступцима и излагањима себе шаље у затвор.

- Желим сто година да живи, додуше провешће добар дио живота у Истражном затвору - додао је Кнежевић.

О одлагању избора

Мандић је навео да тренутна већина жели да побјегне од избора, те да им је потребно шест мјесеци да дођу до даха.

- Нико не може да избјегне суд народа. Свако одлагање ће само више да компромитује већину и само се изазива бијес већи код грађана - оцијенио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:26