/ - NSD
02/11/2023 u 22:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić o izjavi Dodika: On ima svoju viziju, živjećemo zajedno u EU

Želja srpskog naroda je da nekako živi zajedno, rekao je on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je večeras u emisiji Argumenti da je Crna Gora nezavisna država i da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik “ima svoju viziju”.

Dodik je nedavno izjavio da smatra da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će dio biti i Crna Gora.

Dodik ne odustaje: Realno je da Crna Gora i Republika Srpska budu u jednoj državi

- Želja srpskog naroda, gdje god da ode, gdje god da popričate, to je realnost. Otiđite, popričajte od Herceg Novog, Pljevalja, Banjaluke, Kragujevca… želja jednog naroda je da nekako živi zajedno. Mi smo živjeli u Jugoslaviji, u različitim republikama. Okvir u kojem ćemo sjutra živjeti zajedno je EU. Svi ćemo biti zajedno, gdje ćemo ukloniti te granice i živjeti zajedno - istakao je on.

Prema njegovim riječima stari modeli, novo vino u stare mjehove – to teško ide, ali imamo jedan novi okvir, jednu novu budućnost, perspektivu koja je podjednako važna i za Crnu Goru i za Srbiju i za Republiku Srpsku. Dodao je da zajednički cilj EU.

- Imamo ciljeve da ovo bude bogata zemlja, nulta stopa tolerancije prema organizovanom kriminalu, blagostanje povećanja plata, penzija… - kazao je Mandić.

Mandić: Opozicija da prepozna značaj reformi, dogovor kuću gradi

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 21:27