Andrija Mandić / - SKUPšTINA/ SCREENSHOT
06/03/2024 u 14:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Oslobodio sam Abazovića obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti predsjednika Skupštine

Oslobodio sam Dritana Abazovića obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, a u vezi okolnosti saznanja koje su predmet postupaka koji su u toku, saopštio je predsjednik parlamenta Crne Gore Andrija Mandić.

- Danas sam sudijama Osnovnog suda u Podgorici i Baru poslao dopis kako bih ih obavijestio da oslobađam gospodina Dritana Abazovića, bivšeg predsjednika Vlade Crne Gore i sadašnjeg poslanika u Skupštini Crne Gore, obaveze čuvanja tajnih podataka iz djelokruga nadležnosti predsjednika Skupštine Crne Gore, a u vezi okolnosti saznanja koje su predmet postupaka koji su u toku. Sve što ne šteti interesima države, a koristi pravu javnosti da zna, treba da bude dostupno svima koji odlučuju o pravima i slobodama ljudi, kao i svakom građaninu demokratskog društva o pitanjima koja se tiču njegovog dobra i prava na siguran i slobodan život - napisao je Mandić na društvenoj mreži Iks.

On je istakao da je uvažavanje prava javnosti da zna jedno od temeljnih principa demokratskog i slobodnog društva i "načelo kojem sa poštovanjem i iskrenom privrženošću i ovim odgovorom želim da dam na neophodnoj važnosti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:16