Андрија Мандић / - Срђа Бољевић
10/05/2022 u 22:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Позивамо опозицију да заједно организујемо велике протесте

Он сматра нема сумње да је намјера Демократске партије социјалиста да са коалицијом „Црно на бијело“ уништи Социјалистичку народну партију

Предсједник Нове спрске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, гостујући у емисији Прес плус са Рајком Раичевић на АДРИА Телевизији, позвао је све опозиционе снаге да заједно организују велике протесте као средство притиска на нову власт.

 - Упутили смо јавни позив колегама из Демократа, али и оним колегама изван парламента, а који кажу да имају политичку снагу, мислимо на бивше министре и на читаву данашњу опозициону страну, да се организујемо велике демонстрације као средство притиска на тренутну власт“, казао је Мандић.

Он сматра нема сумње да је намјера Демократске партије социјалиста да са коалицијом „Црно на бијело“ уништи Социјалистичку народну партију.

Мандић додаје да мањинска Влада функционише као раштимовани оркестар, да нема легитимитет, због чега јој не предвиђе блиставу будућност.

Политички живот у Црној Гори се убрзава, истакао је он, додајући да се осјећа слобода код људи запослених у јавној управи и предузећима након пада аутократског режима 30. августа.

Та чињеница, каже Мандић, може учинити људе задовољним, као што и последња дешавања могу да забрињавају и вријеђају, јер се може рећи да је воља народа исказана на парламентарним изборима изневјерена.

 - Опасно је свако кокетирање са Демократском партијом социјалиста. Они су познати по томе да су све своје политичке партнере од Народне странке, преко Либералног савеза и осталих, односно све оне које су негдје успјели да ухвате у своју паукову мрежу, касније одбацили и те политичке организације више никад нису много значиле на политичкој сцени, казао је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 17:49