Mandić ugostio potpredsjednikom Savjeta za dijasporu Vlade Crne Gore / - SKUPšTINA
20/04/2024 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić sa Mukovićem: Pitanje državljanstva naših iseljenika pred parlamentom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se sa Bedri Gulom Mukovićem, potpredsjednikom Savjeta za dijasporu Vlade Crne Gore i jednim od najuglednijih predstavnika zajednice iseljenika iz Crne Gore u Republici Turskoj.

 

Predsjednik Skupštine se prisjetio sastanka koji je zajedno sa predstavnicima udruženja iseljenika održao tokom svoje zvanične posjete Turskoj, te potpredsjednika Gula upoznao da je shodno dogovoru sa tog sastanka pitanje ostvarivanja prava na državljanstvo naših iseljenika pokrenuto u parlamentu i da pravna služba već radi na pronalaženju adekvatnog rješenja.

Potpredsjednik Savjeta za dijasporu se iskreno zahvalio na tako predanoj saradnji, ističući da nijedan skupštinski saziv do sada nije iskazao ambiciju da pokrene ovu inicijativu i pokaže ovakav senzibilitet prema iseljenicima.

- Poštovanje koje ste iskazali prema nama je velika pobjeda za moral naših iseljenika – istakao je Gul Muković.

Sagovornici su razmotrili ideju o zajedničkom sastanku sa predsjednicima Opština iz Republike Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore. Zaključili su da je od izuzetne važnosti da se pronađe valjan način kako bi se ljudima, koji su srcem i korijenima vezani za ovaj kraj, omogućilo da postanu državljani naše zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:07