/ - FOTO: SKUPšTINA
15/01/2024 u 12:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić se sastao sa mitropolitom Joanikijem: Stvari u zemlji krenule nabolje

Mitropolit crnogorsko-primorski je predsjedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja

Predsjednik Skupštine primio je danas Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija  

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u Skupštini Crne Gore Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija.

- Predsjednik Mandić je, prije svega, mitropolitu Joanikiju poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvijek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svjetovni vladari Crne Gore - navode u saopštenju iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine je mitropolita upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus.

Mitropolit crnogorsko primorski g. Joanikije je saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primjetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

Tokom dugog i sadržajnog razgovora, predsjednik Mandić i mitropolit Joanikije su se dotakli svih tema koje se tiču budućnosti Crne Gore.

Na samom kraju sastanka, predsjednik Mandić je mitropolitu Joanikiju uručio panagiju Bogorodice s malim Hristom na rukama, krst sa zlatnim lancem, časni krst, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, koji je rođen u nekadašnjoj Ribnici i koji je zaštitnik glavnog grada Podgorice, kao i ikonu Svetog Save.

Mitropolit crnogorsko-primorski je predsjedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja, istakavši da je to najvredniji i najstariji srpski srednjevjekovni ćirilični spomenik koji je rukopisan na prostoru današnje Crne Gore i neraskidivo vezan za nju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:34