Andrija Mandić i Oliver Varhelji / igor sljivancanin, Skupština
27/02/2024 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić-Varhelji: Crna Gora govori rezultatima, biće prva sljedeća članica Evropske unije

Mandić je zaključio da je pred Crnom Gorom veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno ističu oni iz oblasti energetike, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora biti prva sljedeća članica Evropske unije

Veoma je važno da Crna Gora nastavi na način na koji je počela nakon formiranja nove Vlade, te da je od izuzetne važnosti da se u Skupštini Crne Gore u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija, kazao je Andrija Mandić, predsjednik Skupštine, tokom susreta sa Oliverom Varheljijem, Evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje.

Mandić je rekao da je došlo vrijeme da govore rezultati, a ne retorika.

image
igor sljivancanin, Skupština

- Moj posao je da koncentrišem sve napore parlamenta na usvajanje tih zakona - kazao je Mandić, dodavši da će takođe uložiti napor da sve državne institucije, a posebno njihovi čelnici rade zajedno.

Predsjednik je zaključio da je pred Crnom Gorom veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno ističu oni iz oblasti energetike, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora biti prva sljedeća članica Evropske unije.

image
igor sljivancanin, Skupština

Mandić je upoznao Varheljija da je danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom vezano za rješavanje problema Bilećkog jezera, izgradnje HE Buk Bijela i rekonstrukcije magistralnog puta od graničnog prelaza Šćepan Polje do Foče.

Varhelji se Mandiću zahvalio na prijemu, ističući da je Skupština Crne Gore na čelu sa njim u roku ispunila sve ono o čemu su razgovarali u Budimpešti, što je, kako je istakao, „bila rijetkost kada su u pitanju druge političke strukture koje su nekada činile vlast u Crnoj Gori.“

image
igor sljivancanin, Skupština

- Evropska komisija napore Crne Gore izuzetno cijeni - kazao je Varhelji.

- Sa predsjednikom Skupštine, premijerom i predsjednikom države imamo saradnju koja je „snažna politička konstrukcija koja je više od koalicije - kazao je Varhelji ističući da je Skupština Crne Gore ključni igrač.

Evropski komesar je istakao važnost valorizacije hidroenergetskih potencijala kroz velike infrastrukturne projekte, koja takođe znači bolju regionalnu saradnju, jedan od ključnih faktora na putu pristupanja Evropskoj uniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:53