andrija mandić / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
04/01/2024 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Vode iz Bilećkog jezera valorizovati u korist Crne Gore

U oblasti energetike postoji čitav niz tema koje treba u budućnosti otvoriti sa Republikom Srpskom, a interes Crne Gore je da to učini sa svim državama u regionu, navodi se u saopštenju

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić, predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sastali su se sa kolegama iz Republike Srpske generalnim direktorom ERS Lukom Petrovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i govorili o korišćenju hidropotencijala Bilećkog jezera.

- Kada je u pitanju energetski sektor, na sastanku je dominantno bilo govora o korišćenju hidropotencijala Bilećkog jezera, koje se jednim dijelom nalazi na teritoriji Crne Gore. Apostrofirano je da se što prije pronađe rješenje kako bi se dio voda koje se nalaze u Bilećkom jezeru, a pripadaju Crnoj Gori, kao i koncesije u vidu zemljišta koje je potopljeno za potrebnju izgradnje samog jezera, valorizuju na korist i Crne Gore, a prvenstveno opštine Nikšić - navodi se u objavi Andrije Mandića na društvenoj mreži "X".

 Kako je saopšteno, Mandić je prije svega gostima poželio dobrodošlicu i iskazao zadovoljstvo povodom sastanka, dok su gosti iz Republike Srpske čestitali predsjedniku Skupštine izbor na tako odgovornu poziciju i poželjeli mu sreću u daljem radu.

- Tokom sastanka posebno je istaknuta činjenica da su opština Nikšić i grad Trebinje u julu prošle godine postali gradovi pobratimi, čime je samo ovjekovječena tradicionalna sloga koja krasi odnose ova dva grada u prošlosti - navodi se u objavi.

Kako pojašnjavaju, prisutni su zaključili da je na ove i slične načine potrebno otvoriti dijalog o svim temama gdje postoje interesi jedne i druge strane i tako dodatno jačati naše zajedničke veze.

- U oblasti energetike postoji čitav niz tema koje treba u budućnosti otvoriti sa Republikom Srpskom, a interes Crne Gore je da to učini sa svim državama u regionu - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:49