Абазовић, Дамјановић и Бојанић / - IVAN PETROVIC - IPE
23/01/2022 u 10:40 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мањинска влада: Дамјановићу финансије, Лалошевићу просвјета, албанским партијама вањски послови

Дамјановић би био и потпредсједник Владе, док би функционер Социјалистичке народне партије био министар просвјете и спорта

Уколико буде формирана мањинска влада Црне Горе један од њених потпредсједника, највјјероватније ће бити Александар Дамјановић донедавни директор Управе прихода и царина, саопштено је порталу Дана из више извора из коалиције "Црно на бијело".

Према тим информацијама Дамјановић би био и министар финансија, док би функционер Социјалистичке народне партије Василије Лалошевић био министар просвјете и спорта.

Подсјетимо, коалиција "Црно на бијело", Грађанског покрета УРА и Савеза грађана Цивис, која је предложила модел мањинске владе као једно од рјешења за политичку кризу, поднијела је Скупштини иницијативу 31 посланика за изгласавање неповјерења Влади премијера Здравка Кривокапића.

Према информацијама нашег портала један од министара Владе Здравка Кривокапића који ће задржати исту позицију и у новој мањинској влади је министар капиталних инвестицима Младен Бојанић. Предцставници албанских коалиција које ће ући у мањинску владу, за сада, скоро сигурно добијају министарство мањинских права, а могуће је да њихов када покрива и мјесто министра вањских послова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:14