Branka Marković / - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
12/06/2024 u 09:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Sindikalac Božović, po diktatu URA obmanjuje prosvjetne radnike

Poslanica PES-a Branka Marković kazala je da je ne čudi od Građanskog pokreta URA da, po ko zna koji put, plasira neistine i dezinformacije koje se ovog puta odnose na navodno ukidanje dodataka na naknadu prosvjetnim radnicima.

- U nedostatku konkretnih rezultata samo im je to i ostalo, ne bi li, u pauzama između objelodanjivanja skaj prepiski čije su zvijezde "Maradona" i ostali akteri šverca, sakupili pokoji jeftini politički poen. No, javnost i moje kolege iz prosvjete moraju znati istinu. A istina je da predsjednik Sindikata prosvjete, gospodin Božović, po diktatu URE i onih kojima se zahvaljivao nakon potpisivanja Sporazuma o izmjenama GKU, po ko zna koji put obmanjuje građane Crne Gore i prosvjetne radnike, šireći neistine o smanjenju plata i ukidanju dodataka na zarade- navela je ona.

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Kako kaže, vrlo je zanimljivo i nije slučajno da se istim saopštenjem javnosti juče obratila i poslanica Đurović u ime Građanskog pokreta URA

- Lako je zaključiti da je ova dezinformacija izrežirana u istoj "kuhinji" i na istom mjestu na kojem se režirao i štrajk prosvjetnih radnika, njima iza leđa, a pod sloganom borbe za njihova prava!  Vjerovatno su se i ovoga puta sastali isti akteri, na istom mjestu, kako bi opet napravili pometnju i unijeli nemir među prosvjetne radnike. Očekujemo da im se predsjednik Sindikata i ovoga puta javno zahvali. Međutim, vjerovatno još nisu svjesni da su prosvjetni radnici prozreli namjere i jednom zaigrali u kolu u kome su izigrani! Pošto se Ministarstvo finansija već oglasilo ovim povodom, pozivam svoje kolege, prosvjetne radnike, da detaljno pročitaju demanti, da ne nasijedaju na tumačenja o smanjenju, jer se u ovom slučaju jedino smanjuje mogući prostor  zloupotreba kojim su do sada, na razne načine, i mnogi manevrisali- istakla je ona.

Kako kaže, uvaženim kolegama poručuje da ne brine oko plata.

- Dok je ove Vlade i premijera Spajića, u kontinuitetu ćemo raditi na unaprjeđenju vašeg materijalnog položaja. Već od julske plate, očekuje vas obećano povećanje.  Način na koji će plate prosvjetara biti obračunavane ubuduće, smanjuje mogućnost zloupotrebe. Takođe, sužava se prostor da se nekome daje i šakom i kapom, a nekome jedva odjeljenjsko starješinstvo.  Imamo kad, pobrojaćemo sve! I ispraviti sve!  Vaša koleginica, borac za ovaj teško zarađeni, prosvjetarski hljeb vam poručuje da pravičnost  polako kuca i na naša vrata! A kolegama iz URE poručujem da su im uzaludni pokušaji rušenja Vlade, pa iako im je glavna instruisana uzdanica predsjednik Sindikata.U duhu one stare i dobro poznate  karavanske, a poučne izreke, predsjedniku Sindikata bih poručila i to da je posljednji momenat da prestane da obmanjuje prosvjetne radnike- navela je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:45