/ PRESS DRITAN ABAZOVIC, PRESS DRI - IVAN PETROVIC-IPE
15/05/2022 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мицотакис честитао Абазовићу: Изражавам задовољство због снажне посвећености убрзању европског пута

Поводом Вашег преузимања дужности предсједника Владе Црне Горе, желио бих да Вам пренесем моје искрене честитке и жеље за сваки успијех у Вашој важној мисији, навео је он

Предсједник Владе Републике Грчке Кирјакос Мицотакис упутио је званичну честитку др Дритану Абазовићу поводом ступања на дужност предсједника Владе Црне Горе.

Честитку преносимо у цјелости:

,,Драги колега,

Поводом Вашег преузимања дужности предсједника Владе Црне Горе, желио бих да Вам пренесем моје искрене честитке и жеље за сваки успијех у Вашој важној мисији.

У данашњем изазовном међународном окружењу снажни и срдачни односи између Грчке и Црне Горе, засновани на нашим заједничким историјским искуствима и демократским вриједностима, значајно доприносе стабилности и развоју нашег ширег региона, а на просперитет наше земље и нашег народа.

Искоришћавајући овај огроман потенцијал, желио бих да истакнем своју посвећеност раду са Вама да даље јачамо сарадњу наших земаља у различитим областима и да промовишемо наше односе, између осталог, у области економије, трговине, енергије, транспорта и културе. Наше заједничко учешће на међународним организацијама и регионалним иницијативама нуди додатну прилику за билатералну сарадњу и дијалог, чему се радујем.

Желио бих да изразим своје задовољство због Ваше снажне посвећености убрзању европског пута Црне Горе и интензивирању реформских напора.

У складу са својом чврстом подршком европским интеграцијама Западног Балкана, Грчка ће наставити да активно промовише европски пут Црне Горе, као поузданог партнера у том погледу.

Радујем се што ћу Вас лично срести како бисмо разговарали о свим овим питањима, као и да пронађемо начин за унапређење сарадње између наше двије земље.

Драги колега, молим Вас да примите изразе мог дубоког поштовања.

Кирјакос Мицотакис,

Предсједник Владе Републике Грчке"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:26