Марко Милачић / - фото: Права ЦГ
20/01/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Подржаћемо скраћење мандата Скупштини ЦГ

Како је истакао нема дилеме да су пријевремени избори једини поштен излаз из ове кризе и морална одговорност према грађанима који су прославили побједу и прву демократску смјену режима

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић саопштио је да ће она гласати за скраћење мандата Скупштини Црне Горе, јер је то једини начин да се спријечи прекрајање изборне воље грађана које је у току, у режији УРЕ и СНП-а. 

- У тренутку када је - од потписивања Меморандума па све до данас - на сцени најгрубље гажење 30. августа, једини уставан, законт, праведан и поштен излаз из овог издајничког процеса који је већ извео народ на улице јесте враћање мандата грађанима Црне Горе. Гласање о скраћењу мандата Скупштини биће најбољи показатељ ко је ко у парламентарној већини: они који у оквирима актуелне парламентарне већине буду гласали против скраћења мандата јасно ће ставити грађанима до знања да им је једини циљ прекрајање изборне воље мимо и против народа - казао је Милачић.

Како је истакао нема дилеме да су пријевремени избори једини поштен излаз из ове кризе и морална одговорност према грађанима који су прославили побједу и прву демократску смјену режима.

- Ово је последња шанса колегама из званичне парламентарне већине како УРЕ и СНП-а, тако и других који подржавају политику рушења Владе, да сачувају минимум моралне одговорности према грађанима и да путем избора, а не корупције и издаје дођу у позицију да преговарају о парламентарној већини, Влади и другим обавезама према грађанима - поручио је Милачић.

Он је казао да уколико не би дошло до овог сценарија, Права Црна Гора ће посвећено и бескомпромисно бити са народом на улицама и трговима Црне Горе, без иједног тренутка одмора до самог краја издајничке нове већине која се пакује овом народу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:59