Милачић са Маслениковим / - Права ЦГ
17/05/2022 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић са Маслениковим: Треба чувати мостове неопходне за глобални просперитет

Милачић је упутио жељу да војне активности што прије буду замијењене темама свеобухватног мира и развоја

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић и амбасадор Руске Федерације Владислав Маслеников одржали су срдачан сусрет у просторијама Праве Црне Горе у Подгорици.

Милачић је поручио Масленикову да ће Права Црна Гора увијек бити позитивно острво конструктивног дијалога у Црној Гори, изузето од кризе економских, политичких и дипломтских односа. 

- Такође је упутио жељу да војне активности што прије буду замијењене темама свеобухватног мира и развоја, уз увјерење да је питање дана када ће започети такав развој међународних догађаја. Милачић је изразио увјерње да постојећа криза односа у свијету није увод у неки глобални сукоб и трећи свјетски рат, већ процес поновног успостављања нарушеног међусобног поштовања међу носиоцима мађународне безбједности, који ће у коначном довести до већег степена повјерења и јачања сарадње међу великим силама - наводи се у саопштењу Праве ЦГ.

Mилачић је додао да на свим нивоима дипломатске и економске сарадње треба чувати мостове који су неопходни за глобални просперитет. У таквом процесу Права Црна Гора жели да наша држава буде мјесто дијалога и сарадње, а никако мјесто и стјециште екстремиста и навијача у међународним сукобима. 

У том смислу Милачић је поновио да су врата Праве Црне Горе за господина Масленикова увјек отворена за разговор, без обзира на притиске и разорну искључивост која се покушава прелити и на Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:15