Sonja Milatović / FOTO: DPS
14/06/2024 u 18:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Debakl istrage u slučaju "Tunel" pokazao na koje grane su spali pravosuđe i sektor bezbjednosti

Sva neefikasnost crnogorskog pravosudnog sistema reflektuje se kroz činjenicu da je prošla gotovo godina od iskopavanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, a slučaj ni dan danas nije rasvijetljen, saopštila je poslanica DPS-a Sonja Milatović.

Ona je podsjetila da javnost i dalje ne zna koji je bio motiv iskopavanja tunela do srca pravosudnog sistema niti u čije ime i za čiji račun je to urađeno.
- Ono što dodatno zabrinjava jeste bojazan koju, zbog svih okolnosti, izaziva pitanje hoće li se ikad išta u vezi s konkretnim slučajem i otkriti, i ako se ne otkrije, čiji je interes da se istina ne sazna. O efikasnosti same istrage suvišno je govoriti, naročito kad se uzme u obzir protok vremena i svi propusti koji su pred očima javnosti u istoj učinjeni. Slučaj koji je zapanjio domaċu i inostranu javnost, i koji prijeti da ugrozi mnogobrojne sudske procese, dodijeljen je Osnovnom umjesto Specijalnom tužilaštvu- navela je u saopštenju.  

Abazović je sa svitom dolazio na lice mjesta, ističe, mimo svih pravila i procedura, i time potencijalno doveo do kontaminacije mjesta zločina.
-Izostao je odgovor i na ključno pitanje šta je Abazović tog dana radio na tom mjestu i zašto je, u svojstvu odlazećeg premijera, uopšte boravio u depou Višeg suda, s kojim ciljem i kojom namjerom. Nije, valjda, namjera bila ometanje istrage, a o tome kako je ista sprovedena najbolje govori činjenica da, usljed nedostatka dokaza, se na slobodu pušta lice za koje postoji sumnja da je uključeno u izvršenje krivičnog djela. Nakon svega čemu svjedoče, nije ni čudo što građanke i građani Crne Gore ne vjeruju instutucijama. Činjenica je da je nepovjerenje opravdano kad je nesmetano prokopan tunel do Višeg suda u centru Podgorice- istakla je ona. 

Kako kaže, godina prođe, a odgovora ni na vidiku.
-  Počev od toga iz kojeg motiva odnosno pobuda su učinioci kopali tunel do toga ko su nalogodavci za izvršenje ovog krivičnog djela. Međutim, jedno je sigurno, bezbjednosni sistem je zakazao, a zabrinjava činjenica da i tužilaštvo i u ovom konkretnom slučaju zakazuje- zaključila je Milatović.

Slučaj "Tunel": Tužilaštvo nije smjelo da pusti Abazovića i ministre na mjesto zločina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 19:56