Jakov Milatović / screenshot YT
22/08/2024 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Direktori škola, usvojenim zakonom, biraće se po partijskoj liniji

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je zakon koji je usvojila Skupština da direktore bira i razrješava ministar umjesto školski odbor loše po obrazovni sistem jer će se oni birati po partijskoj liniji i biti predmet stranačkih kvota i trgovine.

- Skupština je usvojila izmjene zakona o obrazovanju kojima se predviđa da direktore škola bira i razrješava ministar, umjesto školski odbor, kako je to bilo definisano dosadašnjim zakonom.

Smatram da se na ovaj način ponovo uvodi loša praksa, tako što će se direktori škola birati po partijskoj liniji i biti predmet stranačkih kvota i trgovine - kazao je Milatović.

Ističe da, imajući u vidu da je obrazovni sistem jedan od najvažnijih stubova našeg društva, njegovo ponovno stavljanje pod politiċku kontrolu predstavlja korak unazad.

- Da naglasim da je zakon izmijenjen bez prethodne javne rasprave i uključivanja stručne i zainteresovane javnosti, što je nažalost postalo pravilo.

Poslanici 4. i 5. septembra o zakonima koje je vratio Milatović

Zato, poštovani građani, apelujem da ostane na snazi zakonsko rješenje gdje škole biraju svoje direktore, a da zajedno radimo na unaprjeđenju istog kako bi išli korak naprijed, a ne korak unazad - naveo je Milatović u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 08:09